Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

1: Profiel praktijkopleider, zie bijlage.
In dit profiel kunt u als opleider teruglezen wat er van u verwacht wordt ter begeleiding
van onze studenten.

2: Het BPV protocol
In het BPV Protocol staan afspraken tussen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, werkgeversorganisaties, de MBO Raad en SBB voor een kwalitatief goede beroepspraktijkvorming (BPV). https://www.s-bb.nl/bpvprotocol

3: SBB-stagecoach
Haal het beste uit uw student. Bent u erkend? Dan kunt u zich aanmelden bij SBB Stagecoach. Daarmee ontvangt u steeds op het juiste moment een e-mail met praktische informatie, afgestemd op de fase waarin uw student zich bevindt. Denk aan tips voor voortgangsgesprekken of informatie over workshops. Meld u gratis aan en haal het beste uit uw student.
https://www.s-bb.nl/bedrijven/beroepspraktijkvorming/sbb-stagecoach

4: SBB- Begeleidingstool
Als praktijkopleider bent u het eerste aanspreekpunt voor de student. U zorgt voor een leeromgeving waarin de student zo veel mogelijk praktijksituaties meemaakt die hij ook zal tegenkomen in het beroep waarvoor hij wordt opgeleid.
https://www.s-bb.nl/bedrijven/beroepspraktijkvorming/begeleiding

5: MijnSBB
MijnSBB is uw online platform voor het regelen van praktische zaken met SBB. U kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht. MijnSBB is een prettige werkomgeving voor leerbedrijven en scholen. U kunt via dit platform steeds meer diensten van SBB afnemen.

Leerbedrijven kunnen:
• beschikbare leerplaatsen bekijken en wijzigen
• uw stage- en leerbaanovereenkomsten bekijken
• uw persoonlijke profiel onderhouden
• organisatiegegevens wijzigen
• gratis online training voor praktijkopleiders volgen
https://www.s-bb.nl/bedrijven/mijnsbb