Studenten van Hotelschool Amersfoort ook op zaterdag naar school

Sinds deze week gaan de eerstejaars studenten van Hotelschool Amersfoort ook op zaterdag naar school. Dit vanwege de enorme groei van de school. De studenten zullen op zaterdag ook aan de slag gaan in Leerhotel Het Klooster, waar mensen kunnen eten, vergaderen of overnachten. De studenten zijn verantwoordelijk voor onder meer de ontvangst, de bereiding van het eten en de bediening.

Kok1Manager Laura de Kort van Leerhotel Het Klooster licht toe: “De school, die is verbonden aan MBO Amersfoort, is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Om al die studenten van onderwijs te voorzien, moesten we uitbreiden. We hebben daarom besloten dat de studenten nu ook op zaterdag naar school gaan.” Deze verandering geldt alleen voor de eerstejaars studenten die in september starten. “De nieuwe studenten hebben wij van te voren uitgebreid geïnformeerd over de verandering”, vervolgt De Kort.

Naast dat Hotelschool Amersfoort enorm groeit, wil het de studenten op deze manier nog beter voorbereiden op een carrière in de horeca. “In de horeca is het eerder regel dan uitzondering dat je in het weekend werkt. We zien het ook bij Leerhotel Het Klooster; onze gasten willen juist in het weekend komen dineren of overnachten. En ook de vraag naar het gebruik van onze vergaderruimtes op zaterdag neemt toe. Dankzij de studenten van Hotelschool Amersfoort kunnen we aan deze vraag gaan voldoen.”

De Kort verheugt zich op dit nieuwe schooljaar. “Wij kijken er zeer naar uit om weer met een nieuwe lichting studenten aan het werk te gaan. Ook hopen wij weer een heleboel gasten welkom te mogen heten in Leerhotel Het Klooster.”

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen