Studenten Hotelschool Amersfoort werken samen met chef-kok!

Met de verlenging van de tijdelijke ‘lockdown’ was het toch mogelijk om te genieten van een culinair avontuur waarbij gasten tóch echt uit eten konden! De studenten van Hotelschool Amersfoort werkten namelijk samen met tijdelijke collega chef-kok Barry Hamstra van restaurant Tollius.

De studenten die stagelopen bij Leerhotel Het Klooster maakten in samenwerking met chef-kok Barry Hamstra en restaurant Tollius en een speciaal en uniek vijf gangen menu tijdens het pop up diner inclusief overnachting.

Leerhotel Het Klooster werd benaderd door Barry Hamstra. Restaurant Tollius stond namelijk te trappelen om zijn gasten weer te verwennen, maar daar hadden zij wel een hotel voor nodig met het oog op de huidige coronamaatregelen. Samen hebben zij de handen ineengeslagen en heeft Leerhotel Het Klooster zich beschikbaar gesteld voor Tollius. Natuurlijk met de eis dat de studenten werden betrokken bij het opstellen van het menu en het uitserveren.

Het Leerhotel Het Klooster bood een tweedaags culinair arrangement aan met diner, ontbijt en overnachting. Tijdens dit arrangement op zes avonden (3,4,5,10,11 en 12 december) werd er gekookt en gezorgd voor maximaal 30 personen door de studenten van de Hotelschool Amersfoort samen met de nieuwe tijdelijke collega’s van restaurant Tollius. Op het vijfgangenmenu stonden onder andere eend/eendenlever, kabeljauw/lango en Veluws hert.

Barry Hamstra: “Elke ochtend kook ik zelf ook weer voor de gasten. Ik wilde dit bezoek aan Tollius pop-up restaurant in Leerhotel Het Klooster graag in stijl afsluiten met de gasten. Het duurt weken, misschien wel maanden voordat ik ze weer zie!”

Student van de Hotelschool Amersfoort: “Ik vind het juist wel leuk om met al deze stress te werken en met z’n allen iets heel moois neer te zetten. Voor ons is het ook de eerste keer dat we met Tollius samenwerken, dus het is even wennen. We hebben veel uitleg gekregen, maar het blijft een ding om het natuurlijk helemaal goed te doen. Vooral om je eigen draai hierin te vinden.”

Tijdens deze pop-up diners van restaurant Tollius in Leerhotel Het Klooster ondersteunden de studenten. Dit was een educatief moment voor Barry en de studenten. “Voor de studenten van Leerhotel Het Klooster was samenwerken met top chef Barry Hamstra van Tollius een unieke kans en geweldige ervaring,” aldus Luuk Jonker General Manager van de opleiding. Zowel Tollius als Leerhotel Het Klooster kijken met plezier terug naar deze unieke samenwerking.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen