Studente Anne door naar de volgende ronde SKILLS

Studente Anne Nijhoff van de Hotelschool Amersfoort is door de volgende ronde in de SKILLS-wedstrijden. Op 26 november was de kwalificatiewedstrijd.

Anne NijhoffAnne moest vooraf een showtafel voorbereiden, een aperitief bedenken en meenemen en oefenen met tafelbereidingen. Ze kreeg een masterclass tafelbereidingen van Lars Feenstra van restaurant Oud London.

Ze deed het vervolgens tijdens de wedstrijd zo goed, dat ze eindigde bij de laatste zes die doorgaan naar de volgende ronde. Docent Tom Jansma van Hotelschool Amersfoort: “Anne heeft niet alleen een plaats bemachtigd in de Nederlandse kampioenschappen, maar ze heeft ook een internationaal erkend niveau van excellent vakmanschap behaald! Dit is heel erg knap.”

Van de 17 scholen die nu mee deden blijven er 6 kandidaten over die nu gaan strijden om de Nederlandse titel. Inmiddels heeft Linden bedrijfskleding uit Soest laten weten dat ze Anne graag een dameskostuum willen aanbieden inclusief blouse, zodat ze de volgende wedstrijd er goed uit ziet.

De Nederlandse Kampioenschappen zullen 17, 18 en 19 maart zijn. Anne is dan 3 dagen lang in de RAI en elke dag zullen er vijf uur lang wedstrijden zijn. Tom Jansma: “Dit is zo groot omdat het EK dat straks in Gotenburg plaatsvindt, ook zo groot is en dan kunnen de kandidaten alvast wennen. Dit jaar is er geen WK, volgend jaar zijn er weer nieuwe rondes en dan kunnen kandidaten wel door naar het WK in Dubai, als ze winnen.”

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen