Even voorstellen… Skills The Finals-finalist: Marjet van ‘t Spijker

Marjet van ’t Spijker is 18 jaar en volgt de opleiding Manager Ondernemer Horeca bij Hotelschool Amersfoort / Leerhotel het Klooster. Zij doet al sinds 2019 mee aan het wedstrijdprogramma van Hotelschool Amersfoort en dit jaar had zij de school mogen vertegenwoordigen tijdens het NK van Skills Heroes! 

Ja “had”, je leest het goed. Helaas gaan Skills The Finals dit jaar niet door, vanwege corona. Desalniettemin kunnen we enorm trots zijn op onze mede-student Marjet, uiteraard vanwege haar skills, maar ook voor haar inzet.

Hotel de Heerlickheijd van Ermelo

Sinds september 2020 ben ik begonnen aan mijn stage bij hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Hier werk ik in brasserie de Gouverneur, het restaurant van het hotel. Dit hotel ligt in het hart van de Veluwe en heeft een prachtige omgeving. De gasten hier vinden het bijvoorbeeld super leuk om een gesprek aan tafel te voeren en net wat meer te horen over de wijn die ik aan tafel schenk.

Trainen tijdens Corona

Marjet: “Omdat er dus zoveel mogelijkheden zijn bij dit hotel, is er ook veel voor mij om te leren. Ik heb daar één vaste leermeester en twee andere collega’s die ook heel graag helpen. Ze helpen mij met specifieke skills zoals servetten vouwen, op basis van geur distillaten te herkennen, tafels op te dekken en nog veel meer technieken die terug komen tijdens wedstrijden. Ik ben daarom ook heel erg dankbaar dat ik in dit bedrijf stage mag lopen, omdat ze heel graag willen helpen en mij graag willen uitdagen om meer te leren!”

Mark Rutte

Aangezien Skills The Finals 2021 dit jaar helaas niet doorgaat, wilde minister-president Mark Rutte de deelnemers en alle toekomstige vakmensen een hart onder de riem steken. “Al dat oefenen is niet voor niets geweest. De skills die je de afgelopen maanden hebt geleerd, heb je maar mooi op zak. Dat is goed voor jezelf en goed voor Nederland.” Bekijk hier de boodschap.

Skills The Finals

Hotelschool Amersfoort docent Tom Jansma heeft onder andere Marjet intensief begeleid naar aanloop van Skills The Finals. Naast zijn rol als docent van Hotelschool Amersfoort, is hij namelijk ook coördinator coördinator van de excellentieprogramma’s op Hotelschool Amersfoort en elk jaar coach/jurylid voor Worldskills op het gebied van Restaurant Service. Vanuit die laatste rol is hij ook internationaal expert bij Worldskills op het gebied van restaurant service. Skills The Finals is het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Jaarlijks wordt het NK voor beroepen. Zo’n 1.000 deelnemers uit het mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied en mag (hopelijk kan het volgend jaar weer) mee naar de internationale wedstrijden?
Skills The Finals wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met MBO Amersfoort en andere mbo-scholen.