Even voorstellen… Skills The Finals-finalist: Immanuel van de Haar

Immanuel van de Haar volgt aan Hotelschool Amersfoort de opleiding Zelfstandig werkend kok. Vanaf zijn 14e wist Immanuel al dat hij “iets” in de horeca wilde doen. En dat bevalt hem erg goed. Immanuel deed dit jaar ook mee aan het wedstrijdprogramma van Hotelschool Amersfoort en dit jaar had hij de school mogen vertegenwoordigen tijdens het NK van Skills Heroes!

Ja “had”, je leest het goed. Helaas gaan Skills The Finals dit jaar niet door, vanwege corona. Desalniettemin kunnen we enorm trots zijn op onze mede-student Immanuel.

Landgoed Parcbroekhuizen

Hij is werkzaam op het prachtige Landgoed Parcbroekhuizen, die daar twee mooie restaurants hebben: Voltaire en Bistroloff. Immanuel: “Ik heb daar 3 leermeester Ewout Eleveld , Robert poel , Thomas Diepersloot. Die mijn elke dag iets nieuwe leren en het beste uit me willen halen. Een van chefs noemt mijn ook wel nieuwsgierig, want ik wil heel graag alles weten en leren.”

Trainen tijdens Corona

Immanuel: “Het was heel erg fijn trainen, ik kon het naar eigen invulling afstemmen met mijn eigen leermeester en de communicatie verliep dat met Tom Jansma. Ik heb zoveel geleerd ook op het gebied van desserts. Van al het trainen wordt je alleen maar wijzer, je leert van je fouten. En volgend jaar ga ik sowieso opnieuw meedoen.”

Mark Rutte

Aangezien Skills The Finals 2021 dit jaar helaas niet doorgaat, wilde minister-president Mark Rutte de deelnemers en alle toekomstige vakmensen een hart onder de riem steken. “Al dat oefenen is niet voor niets geweest. De skills die je de afgelopen maanden hebt geleerd, heb je maar mooi op zak. Dat is goed voor jezelf en goed voor Nederland.” Bekijk hier de boodschap.

Skills The Finals

Hotelschool Amersfoort docent Tom Jansma heeft onder andere Marjet intensief begeleid naar aanloop van Skills The Finals. Naast zijn rol als docent van Hotelschool Amersfoort, is hij namelijk ook coördinator coördinator van de excellentieprogramma’s op Hotelschool Amersfoort en elk jaar coach/jurylid voor Worldskills op het gebied van Restaurant Service. Vanuit die laatste rol is hij ook internationaal expert bij Worldskills op het gebied van restaurant service. Skills The Finals is het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Jaarlijks wordt het NK voor beroepen. Zo’n 1.000 deelnemers uit het mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied en mag (hopelijk kan het volgend jaar weer) mee naar de internationale wedstrijden?
Skills The Finals wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met MBO Amersfoort en andere mbo-scholen.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen