Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2016 – dag 3

Na het neerzetten van de geweldige benefietavonden voor Ride4Kids in juni hebben Hotelschool Amersfoort en Leerhotel Het Klooster deze week een nieuwe uitdaging. Om geld in te zamelen voor Ride4Kids doen docent Jasper de Blok en sales manager Kim van de Giessen mee aan de Pyreneeën Challenge 2016. Dit is een fietsrit dwars door de Pyreneeën waar zij klassiekers als Col d’Aubisque, Col d’Aspin en Col du Tourmalet trotseren. Als zij nog energie over hebben, dan houden ze je hier en op de website van Ride4Kids op de hoogte. In deze blog kijken we terug op dag 3: De tourklassieker Col d’Aubisque.

Ride4Kids dag 3: Col du Soulor en Col d’Aubisque

Hotelschool Ride4Kids bedwingt de top van de Col d´AubisqueHoe het weer kan om slaan. Gisteren kou en regen. Vandaag zon en 21 graden. Meteen na de start mogen de beenspieren aan de slag. Een flinke klim als opwarmer. De temperatuur neemt al snel toe en kunnen de beenwarmers uit. De Col du Soulor maakte de uitdaging nog groter door maar liefst 3 lekke banden te veroorzaken. Een record in deze dagen. Een pittige klim maar het uitzicht in het dal met de rondvliegende roofvogels zorgt voor wat afleiding.

Dan de Aubisque, onvergetelijk mooi! A vanaf de westzijde B vanaf de oostzijde. Elkander aanmoedigend bij het laatste stuk klimmen. Dit keer waren de schapen echt niet te tellen. De briefing werd een emotionele avond. Een bijzonder interview met drie vaders en één broer over hun dochter/zus. Met een staande ovatie laten de deelnemers zien hoe betrokken zij zich voelen. Onbeschrijfelijk kippenvelmoment.