Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2016 – dag 2

Na het neerzetten van de geweldige benefietavonden voor Ride4Kids in juni hebben Hotelschool Amersfoort en Leerhotel Het Klooster deze week een nieuwe uitdaging. Om geld in te zamelen voor Ride4Kids doen docent Jasper de Blok en sales manager Kim van de Giessen mee aan de Pyreneeën Challenge 2016. Dit is een fietsrit dwars door de Pyreneeën waar zij klassiekers als Col d’Aubisque, Col d’Aspin en Col du Tourmalet trotseren. Als zij nog energie over hebben, dan houden ze je hier en op de website van Ride4Kids op de hoogte. In deze blog kijken we terug op dag 2: De eerste dag op de fiets.

Ride4Kids dag 2: Een ware challenge

Terwijl alle deelnemers sliepen, maakte de warmte plaats voor regen en koude temperaturen. Regenjassen en arm- en beenstukken ontbreken dan ook niet tijdens de groepsfoto. Niet alleen camera’s, maar ook een drone geeft een schitterend beeld van alle deelnemers en vrijwilligers. De stemming zit er goed in. De A rijders gaan als eerst van start, B volgt al snel.

Hotelschool Ride4Kids Fietsen door de wolken en in de kouDe omgeving verandert al snel in een spectaculaire beleving. Ieder rijdt op zijn eigen tempo, wat tot verrassende nieuwe contacten leidt. De route heeft wat verrassingen in petto, na 25 km begint het geknars van de pedalen en het zuchten van de rijders. Voor ons ligt de Cirque de Troumouse in de wolken te wachten. Wat een klim…

We weten dat boven de vrijwilligers op ons staan te wachten met een heerlijke lunch. Het is koud, heel koud… Gelukkig hebben de masseurs dekens meegenomen. Op de top is het 3 graden en de afdaling is ijskoud….
Het uitzicht maakt het goed tot we aankomen bij de verrassingen. De pittige klim naar Chéze blijft het meest bij. Wat een kuitenbijter.

Morgen de Col du Soulor en de Col d’Aubisque… Wij bereiden ons voor…