Ride4Kids Pyreneeën Challenge 2016 – dag 1

Na het neerzetten van de geweldige benefietavonden voor Ride4Kids in juni hebben Hotelschool Amersfoort en Leerhotel Het Klooster deze week een nieuwe uitdaging. Om geld in te zamelen voor Ride4Kids doen docent Jasper de Blok en sales manager Kim van de Giessen mee aan de Pyreneeën Challenge 2016. Dit is een fietsrit dwars door de Pyreneeën waar zij klassiekers als Col d’Aubisque, Col d’Aspin en Col du Tourmalet trotseren. Als zij nog energie over hebben, dan houden ze je hier en op de website van Ride4Kids op de hoogte. In deze blog kijken we terug op dag 1: de dag voor de start en de grote challenge.

Ride4Kids dag 1: Morgen begint het echt

Hotelschool Amersfoort Ride4Kids Kim en Jasper zijn er klaar voorDe dag voor de grote start. Iedereen in inmiddels aangekomen en meteen ervaar de je positive vibe op de camping. Er wordt naar elkaar gezocht, gegroet en voorgesteld. Terwijl de zon opkomt en de cols je vriendelijk toelachen, maken een aantal enthousiastelingen aanvang om de hoogtemeters te verkennen. Anderen kiezen ervoor om de benen nog het plezier van het warme zwembadwater te laten beleven. Het is opvallend dat er dit jaar veel deelnemers en vrijwilligers zijn die voor de eerste keer meedoen. Bij terugkomst hoor je van de rijders al de mooiste verhalen. “Wat een klimwerk, maar het uitzicht maakt het goed.” Of: “aan de remtechnieken moet ik nog even werken, want het ging bijna mis.” En ook: “We kwamen eigenlijk alleen maar Ride4Kids-rijders tegen”.

Om 18:00 de eerste briefing voor morgen. Helaas is het weer voor morgen niet al te best en is er gekeken naar wat de eventuele mogelijkheden zijn. Maar zoals elk jaar geldt: veiligheid voor alles.

Vrolijk ondanks alles

Sabine IJzerman liet ons kennis maken met hoe het voor haar is om tante te mogen zijn voor Veere. Veere leidt aan een energiestofwisselingziekte en heeft hierbij de nodige aanpassingen om goed te kunnen functioneren. Veere is een bijzonder vrolijke meid en beleeft het anders dan het hele gezin (welke ook in de zaal zit). Sabine ziet Veere niet dagelijks, maar op de momenten dat ze haar ziet, bestaan haar bezoeken uit trots en liefde. De zaal is duidelijk onder de indruk. Het is mooi om te zien dat het onderwerp ‘energiestofwisselingsziekten’ leeft.

Morgen gaat het dan echt beginnen…