‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Manager / ondernemer horeca Tweetalig

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25184
Leerweg: BOL
Niveau: 4
Duur opleiding: 4 jaar
Startdatum: Augustus

Manager/Entrepreneur Hospitality

Do you have what it takes? Is English your second nature? Our bilingual education (Tweetalig Onderwijs = TTO) would be perfect for you! Challenge yourself in our program ‘Manager/Entrepreneur Hospitality’ (Manager/Ondernemer Horeca) and get a head start compared to others. Wherever you go, depend on TTO!

Ben je goed in Engels en heb je interesse in verschillende culturen en het opbouwen van internationale ervaring? Kun je goed communiceren en zie je wat er moet gebeuren? Kies dan voor tweetalig onderwijs (TTO) en volg de opleiding Manager/Entrepeneur Hospitality!

Zo ziet je opleiding eruit

De tweetalige variant van de opleiding Manager/ondernemer horeca is geschikt voor de studenten die op zoek zijn naar extra uitdaging. Je volgt een goot gedeelte van de lessen (minimaal 50%) in het Engels. Daarnaast kun je tijdens jouw opleiding een internationaal erkend certificaat behalen voor Engels (Cambridge Certificate).

De opleiding tot Manager/ondernemer horeca is een beroepsopleidende leerweg (BOL) en duurt vier jaar. Hier is bewust voor gekozen zodat je meer tools in handen krijgt dan bij andere opleidingen die korter duren. Zo heb je een streepje voor op de rest en is de ruimte er om voldoende internationale stage ervaring op te doen.

Tijdens je opleiding doe je onder meer praktijkervaring op in de bijzondere omgeving van Leerhotel Het Klooster. Vanaf het tweede leerjaar ga je op stage. In leerjaar drie en vier loop je tenminste één stage in een Engelstalige omgeving in het buitenland. Op die manier heb je straks al internationale werkervaring als je op zoek gaat naar een baan!

Dit is jouw toekomst

Zowel restaurants als hotels zoeken personen die ondernemend, commercieel en sociaal zijn, en de Engelse taal goed beheersen. Nederland opereert zich steeds meer op internationaal gebied. Zowel in eigen land als daarbuiten. Denk niet alleen aan de toerismebranche, maar ook beurzen/events, het zakenleven en de muziekindustrie. Daarnaast hebben vele buitenlandse bedrijven een vestiging in Nederland om de Europese markt te kunnen bedienen.
Door je gedreven en flexibele instelling weet je anderen te motiveren. Als ondernemer of manager moet je op alles letten. Is je personeel vriendelijk? Hoe zit het met de voorraden? En is de keuken hygiënisch? Het is wel hard werken in een hotel of restaurant, vaak op onregelmatige werktijden.

Ook moet je kritisch zijn, want dat zijn je gasten en medewerkers ook! Je wilt dat de mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Ze betalen om een fijne tijd te hebben. Je blijft rustig, ook als het druk is. Soms zijn je gasten niet tevreden, dan los je dat goed op. Als zelfstandig ondernemer let je ook op het geld. Alles moet betaald worden, de inkopen, de salarissen en jijzelf moet ook geld verdienen. Daarom moet je je administratie goed bijhouden, zodat je weet hoe het gaat met je bedrijf.