Michèle van de Water is een van de beste horecavrouwen van Nederland

Op haar dertiende kreeg Michèle van de Water (18) haar eerste baantje in de horeca en inmiddels mag ze zichzelf een van de beste gastvrouwen van het land noemen. ,,Als mensen met een glimlach het restaurant verlaten, is mijn missie volbracht.”

Inmiddels zit ze in het derde jaar van de opleiding manager/ondernemer horeca op MBO Amersfoort en werkt daarnaast in een restaurant in Amsterdam. Oók daarbuiten steekt Michèle elk vrij uurtje in haar passie. Zo doet ze mee aan vakwedstrijden en heeft ze het al geschopt tot de top acht beste gastvrouwen en gastheren van het land. In maart is de finale. ,,De winnaar gaat strijden tegen andere landen tijdens het wereldkampioenschap in Rusland. Maar winnen is niet het belangrijkste voor mij. Dat gasten mede dankzij mij genoten hebben van een speciale avond, dat geeft mij pas echt voldoening.”

Uitgeleerd is Michèle nog lang niet. ,,Het kan altijd nóg beter. Van het maken van cocktails tot het vouwen van servetten, ik blijf oefenen. Gastvrouw zijn is zoveel meer dan alleen bedienen. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan blijven uitdagen. Zo wil ik bijvoorbeeld nog een opleiding volgen tot sommelier. Sommigen vinden dat ik te veel tijd steek in wat ik doe, maar gelukkig staat mijn gezin vierkant achter mij. Dat is het belangrijkste.”

Lees meer op AD.nl

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen