Hoe hotelschoolstudenten in coronatijd toch praktijkervaring opdeden

Wat hebben we een pittig jaar achter de rug. Online onderwijs, weinig sociale contacten en sluitingen in de horeca. Voor de studenten van Hotelschool Amersfoort is het daardoor niet altijd even makkelijk geweest om tijdens hun studies begeleid te worden door een leermeester op een stageplek. Gelukkig kwam Hotelschool Amersfoort met een oplossing…

Eigentijds leren in eigenaardige tijden

Al gauw bleek dat studenten, vanwege de aanhoudende coronasituatie, helemaal geen stageplek konden vinden. Restaurants, hotels en cafetaria bleven dicht van oktober tot eind april. Zoals gezegd kwam Hotelschool Amersfoort in actie om verdere studieachterstand te beperken en faciliteerde een locatie, wat uiteindelijk Het Kookcollege in Amersfoort is geworden. Deze creatieve oplossing, zorgde ervoor dat studenten van Hotelschool Amersfoort toch aan de gestelde leerdoelen konden werken, die weer gekoppeld zijn aan hun stages. Hotelschool Amersfoort wist in korte tijd externe leermeesters uit het bedrijfsleven aan te trekken, zodat die de studenten konden begeleiden.

Positief toekomstperspectief

In de restaurants staan ze te juichen dat ze binnenkort weer helemaal open mogen (meer uren), maar tegelijkertijd vliegen de horeca vacatures je om de oren. Er is nu alweer heel vraag naar horecapersoneel en dus ook naar stagiaires om de stageplaatsen op te vullen. Gelukkig maar, dat betekent dat het komend jaar vast makkelijker wordt om voor de studenten een stageplek naar wens te vinden.

Leren in de praktijk

De studenten van Hotelschool Amersfoort leren bij Het Kookcollege, begeleid door de leermeesters, de fijne kneepjes van het horecavak. Studenten van Hotelschool Amersfoort ontwikkelen hun vaardigheden binnen dit concept. Als Hotelschool Amersfoort zijn we blij dat de studenten toch begeleid konden worden tijdens hun stageplek.
Voor meer informatie kunt u kijken op
www.hotelschool-amersfoort.nl of www.kookcollege.nl

N.B: Wanneer studenten en of leermeesters stilstaan in de keuken, mogen de mondkapjes af. Zodra ze is beweging gaan, gaan deze weer op.