Hotelschool Amersfoort haalt via deze weg tóch nog geld op voor Stichting Ambulance Wens

Ieder jaar organiseren studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca (MOH) van Hotelschool Amersfoort & Leerhotel Het Klooster Hotelschool Amersfoort een benefietdiner. De studenten hadden in 2020 de Stichting Ambulance Wens gekozen. Stichting Ambulance Wens bestaat uit een grote groep medisch geschoolde vrijwilligers die de laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Door de Coronacrisis kon het benefietdiner van de Hotelschool Amersfoort dit jaar helaas niet doorgaan.

Stichting Ambulance Wens
Toch had student Brian Schut het ludieke idee opgevat om te kijken of hij even goed geld voor Stichting Ambulance Wens kon inzamelen. Hij had daarvoor de Albert Heijn aan het Euterpeplein in Amersfoort benaderd en kwam zo in contact met Janneke de Kruijff. Afgesproken werd dat Brian een emballagezuil mocht neerzetten waar de bezoekers hun statiegeldbonnetjes konden inleveren. Maandag werd de zuil leeggehaald en mochten we een bedrag van € 290,30 op de cheque schrijven. Een heel mooi bedrag. Alle donateurs: bedankt!

Het benefiet diner
Het benefietdiner is een afstudeerproject van studenten van de Hotelschool Amersfoort, dat deel uitmaakt van MBO Amersfoort. Hiermee laten de studenten zien dat ze in staat zijn een horecabedrijf zelfstandig te organiseren en te exploiteren. “Het blijft jammer dat de studenten door Corona het benefietdiner niet in de praktijk hebben kunnen uitvoeren”, zo zegt begeleidend docent Gerjo Buma van Hotelschool Amersfoort. “Het is altijd een feestje om dergelijke evenementen met de studenten in ons eigen Leerhotel Het Klooster te mogen organiseren. De leerlingen kunnen tijdens dit project laten zien wat zij in vier jaar qua theorie en praktijk hebben geleerd en dit verwerken in zo’n groot project. De gasten krijgen een avondvullend programma gepresenteerd met een hapje en een drankje en de opbrengst van de avond gaat naar een goed doel. Zo’n avond kent dus eigenlijk alleen maar winnaars; de trotse studenten die iets moois neerzetten, de gasten die een onvergetelijke avond voorgeschoteld krijgen én de Stichting die een mooi bedrag tegemoet kan zien.”

Bibian Mentel
Voor 4 en 11 juni 2021 staan er weer twee benefietdiners gepland binnen de muren van de Hotelschool Amersfoort en dit jaar is de ‘Mentelity Foundation’ van Bibian Mentel het goede doel. Helaas is Bibian Mentel maandag 29 maart jl. overleden, maar is het misschien wel extra ‘mooi’ dat Hotelschool Amersfoort de diners aan haar stichting kunnen opdragen.
Het benefietdiner gaat wellicht dit jaar een andere invulling krijgen. Daar zijn studenten nog druk over aan het nadenken. Binnenkort wordt er via social media meer naar buiten gebracht. Nu  hopen dat de Benefietdiners straks ondanks de Coronacrisis wél kunnen doorgaan. Wordt vervolgd.