Brons voor Team Tess & Pjotr bij finales Skills Heroes

Ze wisten het al even, maar nu de andere studenten van MBO Amersfoort ook weten waar ze aan toe zijn, kan ook de vlag uit bij Hotelschool Amersfoort. Op 8 en 9 maart deden twee teams van de Hotelschool mee aan het NK voor beroepen, Skills Heroes voor internationaal ondernemer duurzame gastvrijheid. Zij kwamen met een bronzen plak terug naar Amersfoort.

Casus uitwerken

De finales vonden plaats bij het Deltion college in plaats van een week later in de RAI. Studenten Hospitality Entrepreneur/Manager Tess Eeldink en Pjotr van Dam moesten een casus uitwerken en presenteren. Zij deden dat zo goed dat ze de derde plaats landelijk haalden. Een supermooie prestatie.

Hotelschool Amersfoort - Skills Heroes - Tess en Pjotr met oorkonde en bekerEcht topsport

Ruim 6000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereikten 315 mbo’ers de finales in Amsterdam. “En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren”, vertelt Jan van Zijl, voorzitter van WorldSkills Netherlands. Naast de finalewedstrijden in de RAI werden de afgelopen weken nog 13 finales op schoollocaties gehouden, waaraan ruim 100 finalisten meededen. Waaronder dus die van Tess & Pjotr.

Naast de Hotelschool hebben ook studenten van de School voor Techniek en de School voor Gezondheidszorg een mooie prestatie laten zien. Op de website van MBO Amersfoort, op Facebook en Instagram vind je meer foto’s van de finaledagen.